Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Farida Hashimi

Forskarstuderande

Farida Hashimi
Forskarstuderande
farida.hashimi@gu.se
0 31-342 7183
0736-127081

Postadress: Su sahlgenska, 41345 Göteborg
Besöksadress: Radiologi , Göteborg


Avd för radiologi vid Institutionen för kliniska vetenskaper (Mer information)
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg
0313427673

Besöksadress: Bruna stråket 11b V 2 SU/Sahlgrenska , 413 45 Göteborg

Om Farida Hashimi

Forskningsprojekt: Diagnostisk behandling och uppföljning av patienter med små (< 4 cm) njurtumörer behandlade med radiofrekvens-ablation

Förbättrad diagnostik och karakterisering av njurtumörer med bildgivande metoder innebär möjligheter att bättre anpassa behandlingen till tumörernas biologiska "aggressivitet" i det individuella fallet än vad som är möjligt idag. Det kan innebära att en del patienter med mera aggressiva tumörer behandlas mera aktivt, medförande minskad risk för att utveckla metastatisk sjukdom. Patienter med mera "indolenta" eller helt benigna tumörer kan å andra sidan förskonas från stora kirurgiska ingrepp. Utveckling av percutan ablationsbehandling av njurtumörer kan innebära ökad användning av denna behandlingsform framgent. Vinster med att ersätta konventionell kirurgi med ablationsbehandling är att behandlingen är mindre påfrestande för patienterna och att risken för komplikationer är mindre. På så sätt kan flera patienter bli föremål för behandling medförande minskad risk utveckla spridd sjukdom.
 

Sidansvarig: Liselotte Robertsson|Sidan uppdaterades: 2013-07-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?